Nick Wassink blij met zijn werk:
Met meubels sjouwen is ook trainen

Nick Wassink is niet alleen voetballiefhebber, maar is ook een jongen die graag in de sportschool komt. Dat hij daar steeds minder vaak met de gewichten in de weer is, heeft alles te maken met zijn werk. Nick is logistiek medewerker bij Woon & Slaap en loopt regelmatig te sjouwen met stoelen, banken, kasten en bedden. “Je wordt er zeker sterker van.”

Ook op zijn verjaardag is Nick (27) aan het sjouwen. In het magazijn van de vestiging in Enschede op het woonplein Schuttersveld staan deze morgen nog genoeg meubelen die de vrachtwagen in moeten. Een fauteuil is zo opgetild en staat even later dankzij de spierkracht van Wassink achterin de vrachtwagen.

Planning

Ook de goederen die binnen komen, mag Nick op de juiste plek zetten. “Ik doe niet alleen de bezorging, maar ik zorg ook voor de logistieke planning”, vertelt de Almeloër. “Ik bel de klanten van tevoren op om te overleggen over welk dagdeel we kunnen komen en hoe laat we er ongeveer zullen zijn. Op een dag heb ik gemiddeld zo’n twaalf adressen. We komen overal in Twente, maar soms kom je ook wel eens ver in Duitsland terecht, achter Osnabrück.”

Eigen ding

Het mooie van zijn werk vindt Nick niet alleen de krachttraining die hij tussendoor kan doen, maar ook de zelfstandigheid die hij heeft. Geen baas kijkt hem op de vingers. “Ik kan mooi mijn eigen ding doen. Als ik maar zorg dat alles voor elkaar is.” De mensen bellen en een rijschema maken horen bij de voorbereidende werkzaamheden. De vrachtwagen op de juiste manier inladen is vers twee en minstens zo belangrijk om de dag geslaagd te kunnen noemen.

Belangrijk

Bij heel zware spullen neemt Wassink een collega mee, maar vaak kan hij het ook alleen af. “Mijn functie wordt gezien als belangrijk, want ik ben de laatste persoon die met de klant in contact komt. Eigenlijk ben ik het visitekaartje van de zaak.”

Dat de reacties van de klanten in de regel positief zijn, maakt het werk extra leuk, vindt Wassink. “De mensen zijn altijd enthousiast, want ze krijgen een nieuw bed of een nieuwe tafel of nieuwe stoelen. Soms help ik ook met monteren. Eigenlijk zie ik alleen maar blije mensen en dat is ook wat waard.”

Afwisselend

Tussen de bedrijvigheid door doet Wassink allerlei ideeën op over hoe je een woning kunt inrichten. “Je komt nog eens ergens en overal zie je verschillende inrichtingen en verschillende stijlen. Je gaat met verschillende mensen om en dat maakt het werk zo afwisselend. En dat ik dan het eindresultaat mag leveren is alleen maar mooi.”

Op een normale werkdag begint Wassink om 8.30 uur ’s morgens en is hij rond 17.30 uur klaar. “’s Avonds ben ik wel kapot van het sjouwen. Het laatste gevoel is ‘moe’. Aan de sportschool kom ik ’s avonds meestal niet toe. Dan lig ik languit op de bank. Ja, een bank van Woon & Slaap.”

Wij realiseren LEEFPLEZIER en tonen aan dat dit betaalbaar is!

Woon & Slaap, stijlvol leef plezier!