Eliane de Ruiter: Gezelligheid in huis, ook ná Kerstmis

ENSCHEDE/ALMELO – Een ongezellig en leeg gat in de kamer nadat de kerstboom eruit is? Eliane de Ruiter heeft er een oplossing voor! Richt de plek waar de kerstboom heeft gestaan opnieuw in met smaakvolle dingen als een set mooie lampen, een klok of een wijnrek. Dankzij de ‘kerstboomvervangers’ blijft het gezellig in de kamer.

Niks geen bedroefde gezichten of depressies als de kerstboom straks in januari aan straat is gezet. Eliane de Ruiter, adviseur bij Woon & Slaap op het Woonplein Enschede en Woonboulevard Almelo, weet het al jaren. Het moment dat de kerstboom de kamer uitgaat, is juist een prima gelegenheid om de huiskamer van iets nieuws te voorzien, waardoor het gevoel van warmte en gezelligheid van de feestdagen gewoon blijft voortduren.

Heel gezellig

“Ik zet de kerstboom altijd heel vroeg”, zegt Eliane. “Het kerstgevoel komt bij mij altijd vrij snel. Volgens mij hebben meer mensen dat. Ik heb het thuis altijd heel gezellig met kerst en oud en nieuw. Maar de boom blijft staan tot 1 januari en dan gaat ie eruit. En dan heb je een kaal en kil gat in de kamer. Wat doen we daar mee is dan de vraag en daar heb ik wat op gevonden. Je kunt echt heel veel dingen doen om het weer gezellig te krijgen.”

Nieuwe klok

Een set met twee mooie, grote lampen is het eerste wat Eliane laat zien. “Als de kerstboom weg is, is de verlichting ook weg en de mensen willen toch de gezelligheid vasthouden”, zegt ze. Een mooie, nieuwe klok aan de wand is een tweede optie om de vrijgekomen plek wat nieuw leven te geven. ”Een nieuw jaar is ook weer een nieuw begin en een nieuwe klok past daar zeker bij,” vindt Eliane.

Wijnrek

Een derde tip als kerstboomvervanger is een meer dan mans hoog houten wijnrek. Volop design en er blijft nog wat hout in de kamer ook, maar dan zonder de uitval van naalden. “Er blijft vast nog wel wat wijn over, toch”, zegt Eliane, die graag advies mag geven aan mensen. “Mijn inlevingsgevoel is vrij goed. Ik ben puur en transparant”, klinkt het oprecht.

Gelukkig

Ze werkt nu ruim zes jaar als adviseur bij Woon & Slaap en zit al meer dan 25 jaar in het verkoopvak. “Ik kwam voor een eethoek en een week later was ik er aan het werk.” Het lijkt een sterk verhaal, maar dat is het niet. Op zoek naar een eettafel met stoelen raakte ze in gesprek met het personeel en van het een kwam het ander. “Er werd me gevraagd of ik een baan had en ik wilde altijd al graag verkoopster zijn – mensen adviseren, daar word ik gelukkig van. Met mensen omgaan is het mooiste wat er is. Ieder mens is bijzonder en interessant. Hiervoor heb ik bij een gordijnenzaak gewerkt. Dat is ook interieur en dit is eigenlijk een verlengstuk ervan. Kleuren en zo: dat zit in me. Ik ben modieus ingesteld. Mensen komen altijd zoekend binnen en gaan met een vrolijk gezicht weer weg. Herman Finkers zou zeggen: en weer verlaat een tevreden klant het pand.”

Wij realiseren LEEFPLEZIER en tonen aan dat dit betaalbaar is!

Woon & Slaap, stijlvol leef plezier!