Het is een gewone doordeweekse avond, ik en mijn moeder bladeren door een fashionblaadje. “Wauw mam, kijk dit! Gaaf hoor! Zeg ik enthousiast terwijl ik  een jurkje met ruitpatroon aanwijs”. Mijn moeder begint te lachen, “Dit heb ik allemaal  ook gedragen toen ik zo jong was als jij.”

Veel van de fashion-trends uit de jaren ’70 en ’80 komen weer helemaal terug. Maar dit geldt niet alleen voor de mode! Ook in het interieur keert deze stijl helemaal terug.

De stijl is erg kenmerkend door zijn kleur gebruik. Bij het toepassen van deze stijl wordt er veel gebruik gemaakt van donker gebeitste houttinten, tevens blijven de kleuren oud roze, bruin en beige in de mode. De populariteit van het gebruik van natuurlijke materialen groeit nog steeds.

Nieuwkomers voor 2018 zijn de ‘pied au poule’ print en bouclé stoffen, dik leder en marmer. Nee, niet die plastic uitvoering van een aantal jaren geleden, maar de echte natuursteen variant.

En weet je wat ook zo makkelijk is? De ’70 en ’80 mogen lekker gemixt worden! Want wat is er nou speelser dan zwart, bruin hout, verrassende kleuren, het echte retro, printjes, verschillende materialen en een oerwoud aan planten te combineren?

Als we naar de jaren ’80 kijken, staat deze tijd onder de echte kenners bekend om het minimalisme. Hierbij is het gebruik van hoogglans weer helemaal terug. Niet in het wit, maar in het zwart en bruin.

En YES! Wij ontwerpers mogen ons weer uitleven met de grafische designs. Deze gaan een steeds belangrijkere rol vervullen in een interieur. Combineer deze prints met lekkere warme kleurtonen op de muur voor het ultieme huiselijke gevoel.

Het gevoel van wonen in een steriel kantoor is dus voor 2018 echt een NO-GO! Want wat is  er nu mooier om  van een huis, een thuis te maken.

Tot volgende week!

Liefs

Wij realiseren LEEFPLEZIER en tonen aan dat dit betaalbaar is!

Woon & Slaap, stijlvol leef plezier!