Glimlachend kijk ik naar een foto op Facebook. ‘Hoe onze woonkamer er tegenwoordig uit ziet’, is het onderschrift van de foto die een explosie laat zien van allerlei speelgoed dat door de woonkamer verspreid ligt. De reacties liegen er niet om, van ‘herkenbaar’ tot ‘wacht maar tot ze de Sudocrem te pakken krijgen…’.

Ik kan me voorstellen dat het heerlijk is dat je kind zijn gang kan gaan en er een troep van kan maken. Maar het is ook wel handig om dit makkelijk weer opgeruimd te hebben. Dit kan op vele manieren gebeuren, maar mooi, dat zijn de meeste oplossingen niet. Hoe je je woning netjes houdt, nadat je kind is uitgespeeld?

De meest eenvoudige oplossing in het inrichten van een speelgoedkist. Heel handig zijn wieltjes onder de kist. Zo kan je kind de kist zelf verplaatsen om nog meer speelgoed eruit te halen. Is je kind klaar met spelen? Hop, het speelgoed weer in de kist en je rolt hem naar de gewenste plek! Ook leuk voor onder je tv-meubel.

Heb je wat meer ruimte ter beschikking, dan is het leuk om een hoekje te maken. Dit hoeft uiteraard niet met allerlei bonte kleuren (mag natuurlijk wel) en kan dus prima een aanvulling zijn op je huidige interieur. Dit hoekje hoeft niet groot te zijn. Als je de vensterbank verbreedt, heb je al een tafeltje waar je kinderen aan kunnen knutselen en waar het speelgoed onder kan staan in een kist bijvoorbeeld.

Ook is het gebruiken van een muur een goede optie. Denk hierbij aan mandjes die je aan de muur kunt bevestigen voor leesboekjes. Of aan emmers waar het speelgoed ook nog ingedeeld kan worden in categorieën.

 

Het kan natuurlijk dat je niet wilt dat het speelgoed in zicht blijft als de kinderen in dromenland zijn. Een dichte kist ligt voor de hand, maar ook al gedacht aan vintage koffers? Of aan een bankje? Het voordeel van het bankje is dat je er geen ruimte mee verliest. Een bankje kan heel goed aan de eettafel staan, als leuke vervanger voor die saaie stoelen.

 

Ik wens jullie heel veel succes met het realiseren van jullie ideale kinderhoekje! Om je vervolgens heerlijk met een plof op de bank te laten vallen in een opgeruimde woonkamer.

 

Tot volgende week!

Liefs,