Malon: ‘Op een bed moet je eigenlijk nooit bezuinigen’

“Wist je dat je een derde deel van je leven in bed doorbrengt? Een goed bed is essentieel voor een goede nachtrust.”

Het zijn woorden van Malon de Lange, adviseur bij Woon & Slaap in Enschede en Almelo. Malon zweert bij haar boxspring met als topper Vita Talalay. “Het geeft je het gevoel dat je op een wolkje ligt.”
Malon geeft in haar werk adviezen over van alles wat met de inrichting van het wooninterieur te maken heeft, maar het liefst heeft ze wat te vertellen over bedden.

Goede nachtrust

Om goed aan de dag te kunnen beginnen, heb je gewoon een goede nachtrust nodig én dus een goed bed, weet Malon. “Op een bed moet je eigenlijk nooit bezuinigen”, zegt de Enschedese in de showroom van Woon & Slaap. ”Het bed bepaalt in feite je hele dag. En ook je nacht natuurlijk. Een goede nachtrust is heel belangrijk.”

Onderscheiden

De bedden die ze het liefst aanprijst, zijn die van de merken Business Class en Cinderella. “Het zijn merken uit het hogere segment. Daar hebben we bewust voor gekozen en daarmee onderscheiden we ons van de andere beddenverkopers”, zegt Malon.

Kwaliteit

Bij de Business Class en de Cinderella is de kwaliteit er vanaf te zien, stelt ze onomwonden. “Je kunt alles openritsen, de kwaliteit is zichtbaar. Bij andere bedden heb je vaak een onderdoek en kun je niet zien wat voor hout er gebruikt is. De houten bak is dan wel gestoffeerd en het ziet eruit als een boxspring, maar het geeft geen comfort – je legt een matras op een plank.”
Bij Woon & Slaap zijn de boxen geveerd met een pocketvering. “Liefst 320 pocketveren per vierkante meter in een box”, weet Malon. “In de matras zitten vijfhonderd pocketveren per vierkante meter.”

Ventilatie

Dat de boxspring uit vier elementen bestaat, is voor Malon gesneden koek. “Je hebt de box, de matras, de topper en een hoofdbord. Door de opbouw in lagen heb je ventilatie; het is warm in de winter en koel in de zomer. Bij ons kun je kiezen uit verschillende toppers. Je hebt de koudschuim topper, die is min of meer standaard, en je hebt de traagschuim topper, die houdt meer de vorm aan van het lichaam. Mijn favoriete topper is de Vita Talalay, latex, het geeft je wel ondersteuning, maar ook het gevoel dat je op een wolkje ligt. Echt heerlijk.”

Upgraden

Voor wie een nieuw bed (nog) een brug te ver is, heeft Malon ook een oplossing: het upgraden van het oude bed. “Bijvoorbeeld met een in- en uitstap ledverlichting. Het gaat automatisch aan als er een voet in de buurt komt.”
Bijpassende hockers, ofwel nachtkastjes, zijn een ander voorbeeld van het upgraden van de slaapkamer. “Maar een elektrisch verstelbare boxspring plaatsen kan natuurlijk ook. Dat kan op medisch advies gebeuren, maar ook als je regelmatig een boek leest of een ontbijtje op bed krijgt, is een verstelbaar bed heel handig.”

Wij realiseren LEEFPLEZIER en tonen aan dat dit betaalbaar is!

Woon & Slaap, stijlvol leef plezier!