De toptip van stylist Britt: ‘Kleuren horen bij karakter’

Britt is stylist bij Woon & Slaap in Enschede en Almelo. Zij geeft interieurtips. Deze week gaat het over karakter en kleur.

Bepaalde kleuren in het interieur kunnen voor een karakteristieke uitstraling zorgen. Heel vroeger waren de Grieken daar zelfs al mee bezig.

Kleuren geven de woning als het ware een eigen karakter. Uit onderzoek is gebleken dat kleur en karakter wel degelijk overeenkomsten met elkaar vertonen.

Om een voorbeeld te geven: de kleur rood staat voor doelgeoriënteerd en vastberaden. Zo zijn blauw en groen ook met karakters verbonden. Blauw staat voor analytisch en behoudend en groen voor zorgzaam en helpend.

Zijn er nog meer kleuren die overeenkomen met een karaktereigenschap? Zeker. Zo staat de kleur bruin voor praktisch en ruimdenkend. Geel is daarentegen de kleur van enthousiast, open en interactief.

Wit en zwart hebben volgens de onderzoekers ook een band met een bepaald karakter. Zo is wit gekoppeld aan goed in organiseren en vreedzaam. En zwart staat voor conservatief en creatief.

Als je jezelf herkent in één van deze kleuren en karaktertrekken, dan zou het zomaar een goed idee kunnen zijn om die kleur toe te passen bij de inrichting van je woonomgeving! Door er over na te denken leer je in ieder geval jezelf een beetje beter kennen.

Succes ermee!

Wij realiseren LEEFPLEZIER en tonen aan dat dit betaalbaar is!

Woon & Slaap, stijlvol leef plezier!