De toptip van stylist Britt:
‘Welke style pas ik toe?’

De keus voor een bepaalde style in het interieur kun je natuurlijk vanuit het gevoel of een bepaalde overtuiging doen, maar wat als dit niet zo vanzelfsprekend is?

Voordat je begint met het bepalen van de indeling van de woning en het kleurgebruik is het een idee om een moodboard samen te stellen.

Een moodboard kun je zien als een soort sfeercollage, waarop je meerdere sfeerfoto’s samenvoegt. Hierbij kun je inspiratie halen van Google, Pinterest of andere kanalen waar sfeerbeelden te vinden zijn om te inspireren. Een tijdschrift over wonen en interieur of kan natuurlijk ook. VT wonen is hier een goed voorbeeld van.

De vragen die je tijdens je zoektocht kunt stellen zijn: welke afbeeldingen springen er voor jou uit en zijn er bepaalde items die je graag terug ziet komen in jouw interieur. Welke kleuren komen naar voren en welke materiaalsoorten zie je veel terug in de collage, daar gaat het om.

Verzamel de verschillende foto’s, plaatjes en afbeeldingen en bekijk welke style hieruit voortvloeit. Aan de hand van deze beelden krijg je een mooi moodboard en creëer je een totaalplaatje van de gewenste sfeer.

Zo krijg je een duidelijk overzicht van de stijl, het kleurgebruik en de verschillende materiaalsoorten.

Succes!

Wij realiseren LEEFPLEZIER en tonen aan dat dit betaalbaar is!

Woon & Slaap, stijlvol leef plezier!