De toptip van stylist Britt:
‘Denk aan ruimtelijk effect’

Vandaag vertel ik graag iets over het ruimtelijk effect, wat houdt het in en hoe komt dit tot zijn recht.

Kleuren hebben een belangrijk invloed op het ruimtelijk effect. Naast het ruimtelijk effect kan kleur ook een impact hebben op de gemoedstoestand. Zo voelt een kamer waarin warme kleuraccenten aangebracht zijn comfortabel aan, denk hierbij bijvoorbeeld aan oranje of bruintinten. De kamer zal daarentegen koeler aanvoelen wanneer er gekozen wordt voor blauw of grijstinten.

Om een ruimte optisch groter te laten lijken kies je voor lichte kleuren. Voor een intieme en geborgen uitstraling gebruik je donkere accentkleuren.

Dit is ook weer van belang voor de wanden in je woning. Een kleur op de achterwand zal de ruimte naar je toe trekken, hoewel dit met een kleur op de zijdelingse of rechtse wand optisch een langer effect zal creëren.

Als je kiest voor tegenover elkaar gestelde wanden en een accentkleur zal de ruimte smaller en intiemer lijken.

Ook kun je er voor kiezen om het plafond een kleur te geven. Maar pas op! Dit wordt meer gedaan bij extreem hoge plafonds in bijvoorbeeld een herenhuis of loft. Dit kun je doen om de ruimte optisch gezien wat te verlagen.

Succes!

Wij realiseren LEEFPLEZIER en tonen aan dat dit betaalbaar is!

Woon & Slaap, stijlvol leef plezier!