De toptip van stylist Britt: ‘Ga eens voor ton sur ton’

Hou je niet van felle of harde kleurencombinaties in je interieur, maar wil je toch een verrassend kleurenpallet creëren? Ga dan eens voor ton sur ton!

Ton sur ton betekent letterlijk kleur op kleur. Het gaat om het gebruik van tinten met een zelfde kleurtoon maar met een andere hoeveelheid wit. Er is ontzettend veel mogelijk binnen dit begrip, zowel met de primaire als met de secundaire kleuren is ton sur ton te realiseren.

Subtiele nuances

De kleurencombinatie is ideaal om subtiele nuances aan te brengen in je woonkamer of andere ruimtes. Alle (basis)kleuren zijn hierbij te gebruiken. Met kleuren als blauw, groen, geel is dit mogelijk. Denk ook aan bruin, grijs, taupe en wittinten wanneer je liever voor een veilige basis kiest.

Plafond

Bij wit kun je denken aan bijvoorbeeld kleurgebruik voor de wanden en het plafond. Wanneer je kiest voor één of meer witte wanden, kies dan voor de kleur 9010. Voor het plafond kan er gekozen worden voor een lichtere wittint. Het plafond zal hierdoor optisch gezien een stuk hoger lijken en de ruimte zal groter en aangenamer aanvoelen.

Kleurencombinaties

Ton sur ton is natuurlijk ook te creëren binnen het interieur met betrekking tot het meubilair. Kies je voor een zachte bruine basiskleur, dan kun je hier talloze kleurencombinaties mee maken. Een midden-bruine bank, met een lichtbruin vloerkleed en houten meubelen of accessoires geven de ruimte een rustige en warme sfeer.

Wij realiseren LEEFPLEZIER en tonen aan dat dit betaalbaar is!

Woon & Slaap, stijlvol leef plezier!